Reseförsäkring

Drömmer du om att lämna vardagen och se en annan del av världen för en tid? Kanske en skidsemester till Alperna eller varför inte en någon eller några veckor i ett varmt och soligt land? Ta en weekend i Paris eller backpacka genom Sydamerika. Världen är full av platser att se och varken din personlighet eller plånbok behöver vara ett hinder för att åka ut i världen. Men glöm inte bort att se över dina försäkringar innan du reser, för att klara dig undan stora hål i plånboken om olyckan är framme.

Välj rätt försäkring

För att veta om du är rätt försäkrad bör du, innan du börjar söka efter specifika reseförsäkringar, ta kontakt med ditt försäkringsbolag. Det kan nämligen vara så att att din hemförsäkring kan räcka som reseförsäkring. Många försäkringsbolag har i hemförsäkringen en inbyggd försäkring på 45 eller 60 dagar. De flesta resor är kortare än den tiden men om en resenär vill vara ute i världen längre än så kommer hemförsäkringen inte att hjälpa och en speciell reseförsäkring måste införskaffas. Detta är oftast dyrt hos de mest kända bolagen och en långtidsresenär får därför vända sig till bolag som specialiserar sig på reseförsäkringar.

Fördelen med att vara försäkrad

Från att vara en helt oskadd glad upptäckare kan situationen förändras snabbt. Det går fort att trilla och slå sig. En ouppmärksam trafikant kanske inte ser dig. Tjuven är oftast både skicklig och fräck. Riskerna en resenär utsätts för är många och det är på förhand omöjligt att veta vad som kommer hända och hur dyrt det kommer bli. Materiella ting är enkla att ersätta men det är väldigt svårt att veta vad sjukvård kostar i olika länder. För att kunna få den bästa vården utan att bli lämnad med en förstörd ekonomi är det säkrast att vara ordentligt försäkrad innan drömresan inleds.