Djurförsäkringar

Att välja försäkring kan vara svårt. Idag finns en uppsjö av försäkringsbolag som alla hävdar att just de har den absolut bästa försäkringen för dig. Som privatkonsument kan det vara mycket svårt att veta vad som verkligen är bäst för dig och dina behov. Om du har husdjur vill du såklart kunna ta hand om ditt djur på bästa sätt om det blir sjukt eller skadar sig. För de flesta är en djurförsäkring ett naturligt val för att skydda sig mot oförutsedda händelser som kan drabba ditt djur och din plånbok.

photo-1456081445129-830eb8d4bfc6Välja rätt försäkring för ditt hudsjur

Det finns många faktorer som spelar roll när du ska välja försäkring till ditt husdjur. Först och främst spelar det såklart roll vilket slags djur du har. Är det till exempel en häst kan det bli ännu viktigare att hitta rätt försäkring än om du har en guldfisk, som du antagligen inte ens kommer att försäkra. Storlek och ”värde” på djuret spelar med andra ord stor roll när du i första hand ska välja om du bör ha en djurförsäkring eller ej. Andra frågor du bör ställa dig är vad som skulle kunna hända med ditt djur. Har du en rashund som är särskilt känd för att få problem med höfterna, då kan det vara värt att se till så att dessa skador täcks av en försäkring. När du ska köpa en ny försäkring kan du även ta hjälp av fakturaköp och på så sätt köpa den smidigt på nätet.

Viktigt att jämföra försäkringar

Jämför djurförsäkringar på nätet och bli på så sätt prismedveten. Det kan skilja mycket både vad gäller pris, men också vad som ingår i en djurförsäkring samt hur mycket ersättning man får. Det är viktigt att hitta rätt försäkring för just ditt husdjur. En försäkring som kanske är väldigt bra om du har en katt, kanske inte passar lika bra om du har hund och så vidare. Ytterligare en aspekt att tänka på är hur mycket självrisken ligger på, det vill säga hur mycket måste du betala själv om ditt djur blir sjukt eller skadar sig? En del försäkringsbolag sänker även självrisken ju längre tid man varit skadefri, det vill säga om du inte anmäler att någonting hänt under det första året eller åren så sänks självrisken med en viss summa. Detta system använder många bolag för att det ska ”löna sig” att inte begära ersättning ofta. Surfa runt på nätet och du kommer att hitta många sidor där du kan jämföra olika djurförsäkringar med varandra!